Tilinkó Együttes

TILINKÓ EGYÜTTES

zenekar
Táncegyüttes zenei kíséretén túl táncházak, népzenei műsorok, önálló koncertek, iskoláknak szervezett ismeretterjesztő előadások alkotják tevékenységük gerincét, de a népzenei hangszerek oktatása és a hajnalig tartó táncmulatságokon való muzsikálás éppúgy része a zenekar profiljának.

TILINKÓ EGYÜTTES

A Tilinkó zenekar 1976-ban alakult Székesfehérváron, a Fejér Megyei Népi Együttes kísérőzenekaraként. Önálló koncertjeiken, ismeretterjesztő műsoraikon a magyar népzene szinte valamennyi hangszerét megszólaltatják (hegedű, brácsa, cimbalom, bőgő, tambura, duda, ütőgardon, furulya, doromb). Céljuk a stílusos hangzás és, hogy zenéjük táncra ösztönző legyen. Munkájukban nagy segítséget nyújtott Pesovár Ferenc néprajzkutató szakmai útmutatása. A táncegyüttes kíséretén túl a kötetlenebb, szabadabb formájú zenélés is fontos számukra, így rendszeres muzsikusai táncházaknak és egyéb néptáncos összejöveteleknek.

A zenekar az elmúlt majdnem négy évtized alatt a Székesfehérvár és Fejér megye megbecsült, sokat foglalkoztatott zenekarává vált. Tevékenységüket a Népművészet Ifjú Mestere címmel, a Gyermekekért-, a Székesfehérvárért Pro Urbe díjjal, a Fricsay-díjjal és számtos zenei díjjal, nívódíjjal ismerték el. Több dunántúli táncegyüttes zenei kíséretén túl táncházak, népzenei műsorok, önálló koncertek, iskoláknak szervezett ismeretterjesztő előadások alkotják tevékenységük gerincét, de a népzenei hangszerek oktatása és a hajnalig tartó táncmulatságokon való muzsikálás éppúgy része a zenekar profiljának. A különféle táncegyüttesekkel és önálló koncertjeik, turnéik során Európa szinte valamennyi országában valamint Kanadában, az USA-ban Tunéziában, Kínában és Indiában nagy sikerrel mutatták be a sokszínű, temperamentumos magyar népzenét.

A Tilinkó Zenekar tagjai:

Kneifel György (hegedű, tambura, ének)
Kneifel Imre (cimbalom, brácsa, ütőgardon, dob, ének)
Polgár Zoltán (brácsa, koboz, brácsa-tambura, ének)
Juhász Balázs (bőgő, cselló, tambura, ének)

Tilinkó Együttes

Tilinkó Együttes

 

A következő rendezvény típusokon vállal fellépést:


céges rendezvény
falunap / városi rendezvény (pl. Magyar Kultúra Napja, Idősek Napja, ünnepi rendezvények)

Fellépti díj:

Zenekari felállás négy fővel 95.000Ft/ 30-60 perces koncert
Népzenei hangszerbemutó 95.000Ft/ 45-60 perces
Zenekar + egy pár táncos 120.000/ zenés-táncos műsor
Utazási költség : 100Ft/km Székesfehérvárról számolva

külföldön is vállalnak fellépést

Közvetlen elérhetőségek:

E-mail: kneifelgyorgy@gmail.com

Telefon: +36 20 932 6837

Kapcsolat közvetlenül a művésszel:

Magyarország első és eddig egyetlen KÖZVETLEN művészközvetítő oldala.

Telefon:  +36 30 568 16 50
E-mail: info@muveszkozvetito.hu
Adatvédelmi irányelvek |  ÁSZF
Impresszum